Kutije za selidbe

kutije za selidbe

Kutije

Kartonske kutije su jedno od najpraktičnijih solucija za pakovanje stvari prilikom selidbe. Neophodno je da sagledate obim stvari koje treba da zapakujete, i tada da dimenzionišete broj kutija koji je potreban za selidbe.

Za kvalitetnije stvari su potrebne petoslojne kutije, a ostale stvari mogu da se spakuju i u troslojne kutije.

Ako sami pakujete stvari, upakovana robani u kom slučaju ne sme da prelazi težinu koja je maksimalno preporučena, odnosno max težinu koja je vidljiva na samoj kutiji. Kako se stvari zapakovane u kutije ne bi oštećivale prilikom transporta, odnosno tokom utovara i istovara, nepopunjen prostor se može popuniti laganim materijalom. Pod tim se smatra pucketava folija, stiropor, razni sunđeri, a u krajnjoh nužnosti to može biti i zgužvani papir.

Kutije za selidbe

Kutije se veoma jednostavno sklapaju upotrebom selotejp traka, pri čemu se preporučuju trake čija je minimalna širina 48 milimetara. Lepljive trake nisu skupe, pa u zavisnosti od težini kutije sa u kojoj su spakovane stvari, obmotajte je par puta uzduž i popreko, pogotovo po spojevima.

Ne zaboravite da obeležite svaku kutiju! Napišite koji je sadržaj svake kutije jer ćete na taj način sebi uštedeti dragoceno vreme prilikom raspakivanja stvari.

U našoj ponudi možete naći kvalitetne kartonske kutije koje su namenjene za selidbu teških stvari kao što su knjige, registrator, servisi i slično. Kutije su petoslojne, dimenzija 60x40x40 i nosivosti do 40 kilograma. Cena je 150 dinara i dostava je besplatna.

Kutije su petoslojne, dimenzija 60x40x40 i nosivosti do 40 kilograma.

Cena je 150 dinara i dostava je besplatna.

Trake

Ako Vam nije poznato , jedna od popularnijh definicija za selotejp nalaže da je to lepljiva traka koja je osetljiva na pritisak i njen osnovni sastav je celuloza. Lepljiva traka se može koristiti kako za lepljenje tako i za spajanje raznih materijala, između ostalog to su plastika, papir, karton, drvo, staklo, a ponekada i metal.

Lepljiva traka ima veoma bitnu primenu kod lepljenja kutija za selidbe, kao I kod raznih drugih tipova pakovanja. Evo nekih odlika koje su ovaj proizvod učinile veoma traženim:

 • • Otporne su na kidanje
 • • Otporne su na atmosferske prilike
 • • Sadrže estetski faktor
 • • Poseduju veliku čvrstinu

Osnovna svrha lepljive trake je da učvrste upakovani teret i da ne dođe do neželjenog otvaranja prilikom prenošenja ili prevoza. Stoga, ako ste se odlučili za selidbu, lepljiva traka se podrazumeva da bude na vašem spisku.

Širina trake je 5 cm, dužina je 50m (trake su u braon boji ili providne).

Cena je 100 dinara.

Trake za pakovanje

Folije

Streč folija je materijal koji ima veliku primenu, a od posebne je koristi za zaštitu pokućstva i tokom pripreme stvari i nameštaja za transport. Najčešće je korišćena ambalaža za pakovanje stvari. Rastegljiva je, prilagođava se obliku predmeta i kao takva je veoma praktična za zaštitu stvari i nameštaja.

Neke od pogodnosti streč folije:

 • Providna je
 • Otporna je na oštećenja
 • Štiti od vlage i prašine
 • Rastegljiva je
 • Niska cena

Osnovne namene streč folije: iako možda na prvi pogled ne izgleda tako, streč folija je veoma snažna, pouzdana i ekonomična. Ovaj tip folije poseduje više funkcija od kojih prilikom pakovanja stvari I nameštaja ističemo sledeće namene:

 • Demotiviše krađu sitnih stvari koje su na ovaj način zaštićene u većim kutijama.
 • Dodatno ojačava upakovane stvari i učvršćuje predmete
 • Pruža dodatnu zaštitu od havanja prilikom samog čina transporta
Folije za pakovanje

Pucketava folija, poznatija i kao puc folija ili folija sa vazdušnim mehurićima takođe ima veliku primenu. Ovaj tip folije se pokazao kao izvanredan u nezamenljiv u pogledu pakovanja stvari koje su usetljive na mehaničke udarce, kao i u pogledu lomljivih stvari.

Puc folija štiti stvari od spoljašnjih faktora ka što su vlaga i prašina, kao i od samog ispadanja. Pucketava folija štiti predmet od grebanja, lomljenja, teško se cepa i što je veoma važno – može da se reciklira. Pored zaštite nameštaja, koristi se i za zaštitu keramike, stakla, električnih uređaja i mnogih drugih predmeta.

Puc folija se takođe preporučuje za pakovanje i zaštitu predmeta koji imaju oštre ivice jerk od njih postoji mogućnost da oštar ćošak probije foliju i samim tim ostane nezaštićen, a upravo tu je najveća mogućnost da dođe do oštećenja.

Kod nameštaja gde je visok sjaj, stilskog nameštaja i staklenih delova nameštaja, koristi se pucektava folija u kombinaciji sa streč folijom.

Pucketava folija: 100din/m2

Streč folija: Širina 50cm, težina 5kg

Cena: 1800 din